top of page
Yazarın fotoğrafıMentos

The Sims 4 Arazi Özellikleri NEDİR?

Güncelleme tarihi: 5 Eki 2019


Arazi özellikleri, Sims 4'ün 3. genişleme paketi City Living'in piyasaya sürülmesiyle birlikte gelen güncellemede oyuncularla buluşmuştur. City Living ile gelen apartmanlarda bulunan eşsiz arazi özellikleri dışında diğer hepsini tüm oyuncular erişebilir. Bu özelliklerle simlerinizin evini veya dairesini daha da özelleştirebilir ve onlara olumlu veya olumsuz etkiler verebilirsiniz. Bazıları rastgele olaylar yaratırken, diğerleri oyunu büyük ölçüde etkileyen neredeyse kalıcı artışlar sağlıyor. Aşağıda tüm arazi özelliklerini, yaptıklarını ve bunları yararınıza nasıl kullanabileceğinizi gösteren bir liste hazırladık.

 

Temiz Esintiler: Temiz hava kokuları egzersiz yapmak için canlandırıcı hava sağlar. Athletic(Atletik) ve Wellness(Sağlık) yeteneklerinde %50 artış hızı sağlar.



Şefin Mutfağı: Bu mutfakta hazırlanan yemekler daha da lezzetli görünüyor ve genellikle daha kaliteli oluyor. Yemek pişirmeye başladığınızda, yemek hazırlandıktan sonra 2 saat süren +1 Ilham Almış Şefin Mutfağı modunu alırsınız.


Çocuğun Oyunu: Çocuklar burada daha hızlı öğreniyor gibi görünüyor. Çocuksu(Childish) Özelliğe Sahip Çocuklar ve Yetişkinler, çocuk nesnelerini kullanırken +1 Oyuncu modu elde eder.



Şen: Ferah ama samimi hissi, kalbinizin içindeki karizma, komedi ve yaramazlık yeteneklerinde pratik yapmanızı kolaylaştırır. Karizma, Komedi ve Yaramazlık Becerileri için +%50 beceri kazancı sağlar.



Lanetli: Bu dairede pek çok şey yanlış gidiyor gibi görünüyor. Oyun verileri, Simlerin daha sık işeyebileceğini, yiyeceklerin daha hızlı bozulabileceğini, yangınların daha muhtemel olacağını, yaşlılar için tükenmeyle ölüm, elektrikle ölümle sonuçlandığını söylüyor. Rahatsız ve stresli ruh hallerinde daha fazla olabilir.


Hızlı İnternet: Mükemmel bir çevrimiçi bağlantı, Programlama, Video Oyun Oynama veya Yazma Becerilerini geliştirmek isteyenlere yardımcı olur. Programlama, Yazma ve Video Oyun Becerileri Beceri Kazancında +%50 artış sağlar.


Pis: Tıkanmış lağımlardan kirli tezgahlara kadar bu yer çok çabuk kirleniyor. Kirlenebilecek nesneler bunu normal hızın iki katına çıkarır.




Bahçe Cüceleri: Kırık şeyler sadece bir gecede tamir edilmiş gibi görünüyor. Nazikçe Cüceler orayı koruyor gibiydi... Simler uyurken, cüceler kırık nesneleri düzeltmek için gece geç saatlerde ortaya çıkabilir.



İyi Okullar: Burada yerel okul harika. Çocuklar yüksek notlar alıyor ve genelde ev ödevlerinde daha iyi oluyorlar. Gençler ya da çocuklar için lise ve ilkokul ilerlemesini %30 civarında hızlandırır. Fakat sadece bazılarında olur (okuldakilerin yarısı gibi).


Harika Akustik: Akustik burada mükemmel! Herhangi bir müzisyenin yeteneklerini geliştirmek için harika bir yer. Tüm enstrüman becerisi kazancını %50 arttırır.



Verimli Toprak: Bahçe burada gerçekten iyi gidiyor gibi görünüyor. Bitkilerin büyüme hızını arttırır. Ekici kutuları etkiler.




Cinler: Burada bir şeyler çok kırılıyor. Geceleri çıkan ve bir şeyleri parçalayan küçük goblinler var gibi ... ama bu saçmalık, değil mi? Simler uyuyorsa, geceleri gremlinler ortaya çıkabilir ve kırılabilecek nesneleri kırabilir (ve dolayısıyla el ile onarılabilir).


İğrenç: Simler yemek yerken, içerken veya banyoyu kullanırken mide bulantısını yaşar. Açıklanan eylemleri yaparken Simler %33 mide bulantısı modu alma şansı var.



Lanetli: Yerel halk buranın perili olduğunu söylüyor. Pah! Ne biliyorlar? Öğleden sonra 10:30 civarında, bu evde işler ürkütücü hale gelebilir ve Sims'in gergin bir mod almasına neden olabilir. Doğal olarak, perili bir apartmanda daha fazla hayalet göreceksiniz.


Ev Stüdyosu: Sanatsal durum, bu yaratıcı olmak için harika bir yer yapar. Resim, Yazma ve Ağaç İşleme genellikle daha kaliteli ortaya çıkar. Simlerin bu çok özelliğe sahip bir evde iddialı kaprislere kapılma olasılığı daha yüksek görünüyor. Aynı zamanda, ilgili sanat becerilerini kullanarak Simlerin etkin yetenek seviyesini de yükseltir - bu, seviye 3'te, yüksek kaliteli nesneler ortaya koyma konusunda seviye 7 gibi çalışabileceğiniz anlamına gelir.



Evsi: Ev gibi ortamlar Simlerin hızlıca Pişirme, İçecek, Tamir Etme ve Bahçıvanlığın yerli sanatlarında ustalaşmasına yardımcı olur. İçecek, Pişirme, Bahçıvanlık ve Tamir Etme yetenekleri için beceri kazançlarına + %50 artış sağlar.


Kaba Durum: Ortalama Titreşim, diğer Simlerin Ortalama veya Yaramazlık etkileşimlerine kızmasını kolaylaştırır. Rastgele, ortalama ya da yaramazlık etkileşimi kullanırken, Simler uzun ömürlü bir kızgın mod alacak.


Doğal Işık: Buradaki ışığın kalitesi, Resim ve Fotoğrafçılığın ustalaşmasını çok kolaylaştırıyor. Doğal Işık Arazi Özelliği, Tamir Etme, Ressamlık ve Fotoğrafçılık için + %50 artış sağlar.



Verimli: Korkak, bereketli toprak enerjisiyle dolu, ikizler burada olmadığından daha sık doğarlar. İkiz doğum oranlarını arttırıyor, ancak bunun gerçekleşmesi için yüzde oranını bulunamadı.



Parti Mekanı: Partiler sadece bu yerde iyi gidiyor gibi görünüyor! Sosyal Etkinlik hedeflerine ulaşmak çok daha kolay hale geliyor. Bu da aynı bir önceki özellik 'Verimli' gibi bulunamıyor.



Buzukluk Perisi: Sims genellikle yer çevresinde gevşek bir değişim bulur. Gizli para perisi falan var gibi. Sim, temizlik, uyuma, didiklenme ve diğer etkileşimler yaparken Siminizin birkaç Simoleon kadar bir değişiklikle karşılaşması muhtemeldir. Bu bazen kısa bir süre için mutlu bir mod sağlar.



Özel Konut: Bu özelliğe sahip bir ev partisi, en belirsiz ziyaretçileri hariç tutuyor (ticari mekanlar üzerinde çok az etkisi var). Ziyaret etmelerini daha az olası hale getirmek için Sim davranışını değiştirir. Ziyaret sıklığından rahatsızsanız iyi!


Deprem Bölgesi: Bazen burada küçük bir titreme oluyor. Muhtemelen endişelenecek bir şey yok. Depremler meydana gelebilir ve Simlerin evdeki nesneleri kıran sarsıntılarla paniğe kapılmasına neden olabilir.


Romantik Atmosfer: Romantik Atmosfer, diğer insanları AŞKİTOŞKO havasında buluşturmayı kolaylaştırıyor! Romantizm etkileşimlerini kullanırken, bazen bir bonus flört duygusu ortaya çıkacaktır.



Güneş Alan: Güzel manzara gerçekten burayı canlandırıcı yapar. Güneş battığında, Simler Enerjik, Mutlu ya da İlham Almış olabilirler. 6'da başlar. Simlerin tutkusu bütün gece sürecek gibi görünüyor, fakat rastgele seçilmiş.


Bilim Sığınağı: Tenha durumu, büyük beyinleri Mantık veya Roket Bilimi çalışmalarından uzaklaştıracak çok az şey olduğu anlamına gelir. Mantık ve Roket Bilimi için beceri kazancını + %50 arttırır.


 

Eşsiz Parti Özellikleri:


 Aşağıdakiler, Sims 4 City Living'in San Myshuno'sundaki dairelere özgüdür. Doğası gereği, onları kaldıramazsınız. Bazıları harika, bu yüzden istemek için bir sebep yok.

Great View - Bir pencerenin görüş menzilindeyken, Sims olumlu bir moodlet kazanır. Bunu akılda tutmak sizin yararınıza olabilir.


Tarihsel - Duvarda hiçbir şekilde kaldırılamayan bir levha var. Bu plakanın incelenmesi, plakanın adaşı gibi, Sims'e büyüklüğü ilham veriyor. Ancak, moodlet kısa.

Hareketli Komşular - Bu özelliğin farkına varın, Komşularınız daha sık parti yapacakları anlamına gelir, bu da Sim'inizi uyandıran müziği sıkıştırarak geceleri hayal kırıklığına neden olabilir.

Hassas Bakıma İhtiyacı Var - Daire el becerilerini geliştirmek için harika bir yer! Hamam böcekleri ve elektrik kesintileri gibi rastgele sorunlara neden olur.

Sessiz - Komşu apartmanlardaki Sims'in Sim'nizi ve ailenizi rahatsız etmesi olasılığını azaltır.

Romantik Şömine - Bu dairenin şöminesi dahilindeyken cilveli bir mod kazanın.

Servisli Daire - Hizmetçi pazartesiden cumaya 09: 00'da ücretsiz olarak evinizi temizlemeye gelecek. Fiyat zaten kiraya dahil edildi.

 

Şimdi de gelelim The Sims 4 Island Living ile gelecek olan arazi özelliklerine...


Ada Ruhları - Antik ada ruhları bu bölgeyi ziyaret ediyor, yani sıkça ziyaret ediyorlar. Simler onlarla nasıl etkileşim kurmayı seçecek?

İsteğe bağlı kıyafetler - Bu özellik, ziyaretçilere katı yöreler koymalarını engelliyor ve toplumsal moralleri pekiştirmek için kıyafetleri kaldırıyor.

İz dışı - Bu arazide elektrik veya su tesisatı ile bağlantı ve iz yoktur (ayrıca faturalar da). Doğal yaşamdan bahsediyoruz burada!

Volkanik Etkinlik - Bu arazi aktif bir volkana yakın! Depremler, buhar delikleri ve ara sıra çıkan lav bombalarından sakının!

Okyanussal Cennet - Bu arazi bolca okyanus yaşamına sahip. Okyanusta yüzmek ilham verici bir çabadır ve yunus ve nadir bulunan balıkları yakalamak çok kolaydır.


1.127 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page