top of page
Yazarın fotoğrafıMentos

Fragmandan 10 Özellik, 22 Kare!

Dün 18.00 itibariyle The Sims 4 Discover University'nin fragmanını hep birlikte #HayatlaOyna grubunda izledik - hem de tekrar tekrar.


Biz de sizler için fragmandan 22 görüntü aldık ve 15 Kasım'da paketle birlikte gelecek yenilikleri inceledik. Şimdi sırayla başlayalım:


1- İki farklı şehir, İki farklı kampüs

Fragman sürekli olarak 2 kampüs arasında geçiş yapıyor ve 2 taraftaki kampüs hayatını ele alıyor. Şehirlerden biri tarihi diğeri ise modern bir yapıya sahip. (İkisi aynı kasabada da olabilir ama sanmıyorum net değil)


Modern Foxbury Enstitüsü'nde, yüksek binalar çevreye hakim. Benim gözlemime göre logonun üzerindeki bina aynı City Living'teki gibi bir sistem kullanıyor - ya da The Sims 3'teki apartmanlara da benzetebiliriz. Yani binanın tamamı kullanılabilir değil. Sadece son katı bizim kullanabilmemiz için. Diğer kısımları sadece süs. Sınıfları görebilir miyiz bilmiyorum ama fragmandaki münazara salonları için yapılmış olabilir.


2- Bisikletler

Video tekrar iki şehir arasında giderken, iki farklı sim farklı kampüslerde bisiklet sürerken ekrana geliyor.

İkisi de güvenlik önlemleri kasklarını takarak almış. Sonunda The Sims 4'teki bir eksik daha tamamlanıyor. Her ne kadar paketin fragmanında sunulmuş olsa da güncellemelerle ana oyuna da geleceğini düşünüyorum.


Ancak bisikletlerle ilgili benim daha çok hoşuma giden başka bir kısım daha var. Siminiz bisikletten gerçekten iniyor ve ayağını da kendi açıyor!

3- Yeni çizim modelleri, şövale ve sunum panosu

Yeni meslekler gelecek mi belli değil ama paket açıklamalarında mühendislik, öğretmenlik ve hukuktan bahsediliyor. Bunun yanında fragmandaki yeniz çizim tarzları mühendislik için olabilir.

Yine bahsedilen bir şey bölümlerin ödev olarak sunum hazırlama görevi vermesi. Bunun için de yukarıda gördüğünüz yeni sunum panosunu kullanabilirsiniz - belki de pafta.


4- Futbol

The Sims 4 City Living'teki basketboldan sonra, futbol da oyuna Discover University ile ekleniyor.

5- Farklı okul grupları!

The Sims 4 Discover University ile birlikte bazı okul aktiviteleri ve gruplar eklenecek. Gruplar kendilerini savunmak için karşılıklı münazara yapabilecek. Diğer grup üyeleri onları izleyebilecek.

Aynı zamanda bu tarafların kendi maskotları olacak ve aynı renkte giyinme gibi özellikler olacak. Bunların bizim tarafımızdan kurulabilir gruplar olduğunu sanmıyorum. Çünkü benzer bir özellik Get Together ile birlikte gelmişti.


6- Robotlar ve protezler

Paket ilginç bir şekilde üniversitelerle eşit şekilde robotlara da ağırlık vermiş. Yeni gelen makineler ve çalışma masalarında robot parçaları geliştirebilir ve onları birleştirerek kendi robotlarını yapabilir.

Akıllı gözlükler, protez kol ve bacaklar gibi birçok robotik ürün de oyuna ekleniyor. Protezlerin engelli simler olarak mı kullanıldığı kesin değil. Muhtemelen sadece simlerin kendilerini geliştirmesi amaçlı yapılmış. Ama yine de bu bizim onları ne için kullanacağımıza karar veremez. ;)


7- Piercingler

Şimdi bir üst konudaki sol fotoğrafa dikkatli bakın. Hatta biz sizin için onu biraz yakınlaştıralım.

Gördüğünüz gibi kaşında bir adet piercingi bulunuyor. Ayrıca bir diğer karede de kızımız hem burnuna hem de kaşına takmış. Yani şöyle ki iki piercing birden takabilirsiniz!


8- Umumi Tuvaletler

Gözlerimizin yollarda kaldığı bir diğer eksik de genel tuvaletlerdi. Halka açık alanlar inşa ederken şekilden şekile girdiğimiz o devir artık kapandı. Çünkü yeni paket ile birlikte, umumi tuvaletlerde oyunda bize eşlik edecek.

Böylece kızımız kendini bu tuvaletlerden birine kitleyebilir ve depresyonuna okulda devam edebilir.


9- İsyan bayrağını çekin!

Reşit olmuş asi gençlerimiz artık isyan başlatabilir ve tuvalet kağıtlarıyla okulu protesto edebilir. Yani artık tuvalet kağıtları İŞLEVSEL! Başlığa bak be...


10- Mezuniyet töreni ve masa tenisi

Okulda zaman geçirmek için biraz masa tenisi oynayın ve okuldaki son zamanlarınızı güzel geçirin. Üstelik bu masanın üstünde sadece tenis değil, başka oyunlarda oynayabilirsiniz. Ya da bununla sadece evinizdeki bir boşluğu doldurun.

Zaman doldu. Artık eve dönme vakti ve diplomanızla yeni bir iş sizi bekliyor. Mezuniyet cübbenizi giyin ve kepinizi takın. Alt senelerden arkadaşlarınızı ya da ailenizi çağırın. Burada en güzel özellik simlerin bar masalarını sandalye olmadan da kullanabilmeleri.


Belki de bu sadece simlerin mezun olma töreni değildir. Belki de koskoca bir devrin son adımını atmışızdır.


Eğer fragmanı bir kez de kendiniz tekrar izlemek isterseniz Youtube'a kadar gitmeyin biz size şuraya bırakalım.


21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page