top of page
Yazarın fotoğrafıMentos

CEO'dan Onay Geldi! TS5 Çok Oyunculu Olacak!

2020, The Sims'in 20. yılı ve herkes büyük bir şeyler bekliyor derken EA CEO'su yeşil ışığı yaktı.


CEO Andrew Wilson'a Maxis'in 2002'den 2008'e kadar mevcut olan The Sims Online gibi The Sims'in çevrimiçi bir sürümünü yeniden başlatma planları olup olmadığı soruldu. Andrew Wilson ilginç bir cevap verdi, Maxis'in sürekli olarak yeni nesil için The Sims'i düşündüğünü ve The Sims Online'ın özelliklerinin “önümüzdeki yıllarda” bu deneyimin bir parçası olacağını söyledi.


Röportajın tam metnine ve tam ses kaydına göz atın:

Soru: Büyük popülaritesi göz önüne alındığında (2008'e kadar mevcut olan Sims Online'a atıfta bulunarak), serinin çevrimiçi sürümünü yeniden başlatmayla ilgili düşünceleriniz var mı?
Andrew Wilson (EA CEO): The Sims hakkında harika bir soru! The Sims önümüzdeki hafta 20 yaşında olacak. Maxis ekibi ve yıllar boyunca Maxis'in bir parçası olan ekip, küresel olarak sürekli büyüyen Sims topluluğu için inanılmaz derecede yenilikçi ve yaratıcı içerik sunmaya devam ediyor. The Sims hakkında düşündüğümüzde - yine, neden oyunları oynadığımızın motivasyonlarına atıfta bulunuyorum - ilham, kaçış, sosyal etkileşim, yaratma, kendini geliştirme, rekabet. Tipik olarak The Sims'in yaptığı, motivasyonları ve ilhamları, kaçışları, yaratılışları, kişisel gelişimleri yerine getirmek ve sosyal etkileşim ve rekabete olduğu kadar odaklanmak değil.

Beyefendinin bu son cümlesini ne yazık ki ne Türkçe ne de İngilizce anlayamadım. Ama sanırım sosyal etkileşim ve rekabete yeteri kadar odaklanmadığını anlatmak istiyor.

Ancak yıllar içinde aslında birkaç şey doğru. Birincisi, Sims topluluğunun büyümeye devam etmesi ve geniş sosyal platformlarla birbirleriyle bağlantı kurmaya ve yaptıklarını - oynadıkları oyunda ve etrafında paylaşmaya devam etmeleridir. Ve bizim için daha sosyal bir deneyim olan The Sims Online'da bu tezahürü gördük. Ayrıca The Sims'in rekabet doğasının da arttığını görüyoruz ve insanların karşılaştırma ve kontrast oluşturduğunu görüyoruz. Orijinal bir spor anlamında rekabet değil, nasıl yarattıkları ve ne yarattıkları, hayal güçlerini nasıl kullandıkları ve bu Sims evrenlerinin içinde neler inşa edebildikleri.
Maxis yeni nesil için The Sims hakkında düşünmeye devam ederken - çapraz platformlar ve mahalle dünyasını bir bulut, ilham, kaçış, yaratım, kendini geliştirme, gibi motivasyonlarımıza daima sadık kalacağımızı hayal etmelisiniz. Yıllar önce The Sims Online'da gerçekten mevcut olan şeyler gibi sosyal etkileşimler ve rekabet - gelecek yıllarda The Sims deneyiminin bir parçası olmaya başlayacaklar.
Çok heyecanlıyız. Bu oyun, kategorisindeki oyuncular için bu motivasyonları sağlamak ve yerine getirmek için gerçekten hiçbir rekabeti olmayan bir oyundur. Uzun yıllar boyunca bizim için muazzam olan büyüme fırsatlarını düşlüyoruz.

Yıllarca canavar gibi gösterilen, Sims serisini yarın bitirecek denen adam oyunu adeta büyülenmiş gibi anlatıyor ve Sims'in önümüzdeki çook uzun yıllarda da bizimle olacağını söylüyor.


Her ne kadar online ve multiplayer kelimelerini çok karıştırmamak gerekse de Andrew Wilson soruyu tam istediğimiz gibi cevaplıyor.


Karıştırmamak dememin sebebi aslında The Sims 4'ün de özünde online olması. The Sims 4 oyunu oynarken internete erişmenizi sağladığı için (yani çevrimiçi özellikler, galeri vs.) online bir oyun. Ama The Sims Online farklı kişilerin aynı kaynakta oyun oynamalarını sağlıyordu. Yani oyun multiplayer (çok oyunculu) idi.



115 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page